Fuerteventura

Wij maakten een cruise langs 4 Canarische eilanden en het bloemeneiland Madeira. Over ieder eiland schrijven we een blog met tips en foto’s. Dit blog gaat over Fuerteventura.

Het is voor het eerst deze vakantie dat we besluiten een auto te huren. Na het eerste eiland vooral te voet te hebben verkend en de twee eilanden erna de bus en het treintje als vervoermiddel te hebben gekozen, vinden we het nu tijd voor wat eigen initiatief. Dus, huurauto en plattegrond gescoord en gaan!

De haven Puerto del Rosario ligt aan de oostkant van het eiland. We besluiten de kust af te rijden naar het zuiden en dan via de westkant weer noordwaarts te gaan. Een mooi rondje dat ons leidt langs verschillende stranden aan de oostkant, door bergachtig gebied in het westen en via het uitgestrekte duingebied aan de noordkant weer terug naar het schip.

Caleta de Fuste

Caleta de Fuste is onze eerste stop. We belanden meteen in een gezellige badplaatssfeer, compleet met wit strand en wandelboulevard. Tijdens een kopje koffie op het terras bekijken we het uiteenlopende gezelschap van overwinteraars en vakantiegangers. Daarna wandelen we een stukje langs de winkeltjes en het strand. Mocht je overwegen om hier op vakantie te gaan: Het vakantiepark Bacerol is uitstekend gelegen en ziet er top uit!

Gran Tarajal

Gran Tarajal is onze volgende stop. Hoewel dit best een groot strand is met meerdere restaurants en winkels, trekt het ons niet aan. Het is namelijk een zwart strand, en dat doet toch iets met de sfeer. Wij vinden het nogal grauw aandoen en zouden er daarom niet zo snel voor kiezen hier op vakantie te gaan. Ben je op Fuerteventura, dan kun je er natuurlijk wel gewoon even een kijkje nemen. Het schijnt dat je hier heerlijke vis kunt eten/kopen.

Betancuria

We rijden via de Costa Calma langs de andere kant van het eiland weer omhoog en belanden in een vrij ruig bergachtig landschap. Via slingerende wegen door berg en dal komen we schitterende vergezichten tegen. Regelmatig is er een ronding in de weg gemaakt zodat je kunt stoppen om foto’s te nemen. Het uitzicht is dan ook wel het enige dat dit gebied aantrekkelijk maakt. Verder is het één en al rood vulkaangesteente met weinig groen. De dorpjes, zoals Betancuria, vormen een welkome oase. Hier vind je ook het uitzichtpunt Mirador Morro Velosa.

Playa Las Dunas

Het strand Playa Las Dunas aan de noordkant van het eiland springt er met kop en schouders bovenuit. Ongelooflijk hoe er op een vulkaaneiland als dit zulke prachtige goudgele duinen kunnen ontstaan. De badplaats Corralejo, die gelegen is bij deze stranden, is voor veel mensen de place to be op Fuerteventura. Surfers halen hier hun hart op, omdat het hier relatief hard waait.

Molinos

Overal op het eiland vind je kleine molens. Ze worden gebruikt om ‘gofio’ te maken. Gofio is meel dat gemaakt wordt van geroosterde tarwe. Het wordt daarna niet als brood gebakken maar kan gemengd met melk gegeten worden of gemengd met water en suiker. Gofio wordt ook gebruikt als proteïne leverend bindmiddel in soepen, stoofpotjes, ijs en sauzen.

Wij vonden het erg leuk om nu eens wat meer van het eiland te zien, omdat we een auto tot onze beschikking hadden. Tot in Lanzarote, het onderwerp van onze volgende blog!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s