Gran Canaria

De Canarische eilanden zijn vooral bekend als zonbestemming. Het hele jaar door heb je hier een aangenaam klimaat, waardoor deze eilanden ook favoriet zijn als overwinteringsplek. Het zijn vulkaaneilanden en de natuur bestaat uit bergen met rode stenen of een sedumachtige bodembedekking. De dorpjes in het binnenland en de steden en badplaatsen aan de kust vormen leuke bestemmingen, wanneer je met een huurauto op pad gaat of een excursie maakt. Daarnaast heeft ieder eiland haar eigen bezienswaardigheden. Wij bezochten vier Canarische eilanden en Madeira, het bloemeneiland.

Wij maakten een cruise langs de vijf eilanden en brachten overal een dagje door. Geen volledig overzicht dus van alles wat er per eiland te doen is. Daarvoor waren wij er te kort. Wel geven we je graag wat tips gebaseerd op onze ervaringen. We doen het per eiland, anders wordt het wel heel veel voor één blog. De eerste gaat over Gran Canaria. Veel leesplezier!

Gran Canaria

We vliegen naar Las Palmas om daar op het cruiseschip te stappen. We varen met de Duitse rederij Aida, waar we later nog een aparte blog aan wijden. Er zijn namelijk nogal wat voor- en nadelen te benoemen als het gaat om het reizen met een Duitse maatschappij. Later meer hierover, nu terug naar Las Palmas.

Las Palmas

De eerste en laatste dag van onze reis brengen we door op het Spaanse eiland Gran Canaria, dat onderdeel uitmaakt van de Canarische eilanden. Wij beperken ons bezoek vanwege de tijd tot de hoofdstad Las Palmas. Het cruiseschip ligt in Santa Catalina, een wijk die zo’n 5 kilometer verwijderd is van de hoofdwinkelstraten. Santa Catalina is een gezellig stadsdeel met een paar mooie pleinen met terrasjes en een vrij breed zandstrand met wit zand. Dat dit niet overal zo is op de Canarische eilanden, dat ontdekten we later. Het overdekte winkelcentrum biedt de mogelijkheid voor de laatste aankopen voordat we aan boord gaan. Je vindt er ook een hippe loungebar met heerlijke ligbanken. Even relaxen met een drankje in de zon.

Openbaar vervoer

Het openbaar vervoer is in Las Palmas uitstekend geregeld. Je kunt zelfs onderin de stads/streekbus je bagage leggen. Geen enkele reden dus om een dure transfer of taxi te regelen vanaf het vliegveld naar je verblijfplaats. Voor onze rit van het vliegveld naar de haven scheelde het ruim 40 euro enkele reis. De locatie waar de bussen staan is goed aangegeven in de aankomsthal. Je kunt je kaartje gewoon in de bus kopen en de chauffeurs zijn vriendelijk en kun je gerust vragen welke lijn je moet hebben naar je bestemming.

Internet, appen, bellen, sms-en

Wist je dat je je telefoontegoed in Europa gewoon kunt gebruiken zonder beperkingen of toeslag? Dat betekent dat je via de apps Google Maps of Kaarten tijdens je busrit precies kunt zien waar je bent. Altijd prettig als extra zekerheid dat je de goede kant op gaat en op tijd uitstapt :-).

Overigens geldt dit gebruik van je eigen bundel niet op zee, daar kun je alleen internetten via het dure maritieme netwerk. Mobiele data kun je hier beter uitzetten. Wil je op zee internetten dan kun je via de rederij een internetbundel aanschaffen en gebruik maken van de wifi op het schip. Wij vonden dit overigens een beetje ouderwets. In de meeste hotels kun je tegenwoordig gratis internetten en nu waren we er toch weer ruim 100 euro extra voor kwijt. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om op zee even ‘internetloos’ te zijn. Tenslotte vaar je meestal ’s nachts en lig je overdag in de haven, waar je eigen provider weer bereikbaar is.

Calle Triana

Wil je tijdens je strandvakantie een dagje naar Las Palmas, dan raden we aan de Calle Triana te bezoeken. Deze autovrije winkelpromenade biedt tal van mogelijkheden om te shoppen, een terrasje te pakken of te luisteren naar de vele straatmuzikanten. Kijk vooral ook naar de kleurrijke gebouwen en de mooie groene parkjes.

Next…… Madeira

Tot zover onze ervaringen met Las Palmas. Het volgende eiland dat we aandoen is Madeira. Dit blog lees je hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s