Madeira

Wij maakten een cruise langs vier Canarische eilanden en het bloemeneiland Madeira. Overal brachten we een dagje door. Geen volledig overzicht dus van alles wat er per eiland te doen is. Daarvoor waren wij er te kort. Wel geven we je graag wat tips gebaseerd op onze ervaringen. We doen het per eiland, anders wordt het wel heel veel voor één blog. Deze blog gaat over Madeira. Veel leesplezier!

Hop on Hop off

Je gelooft het niet, maar wij zijn gewoon op de bus gestapt. Wanneer je maar één dag hebt, moet je die zo efficient mogelijk besteden. De bus brengt je op veel plekken en zo zie je meer van de omgeving dan met de benenwagen.

Vanuit de hoofdstad Funchal reden we naar Camara de Lobo. Een plaatsje in de heuvels langs de kust. De rit ernaartoe passeerden we allerlei bezienswaardigheden terwijl we in het Nederlands werden toegesproken via de koptelefoon. Toegegeven, het is erg toeristisch, maar de wind door je haren en de zon op je bol, in een hele grote cabrio, dat maakt veel goed hoor :-).

Je vindt de opstapplaatsen middenin het centrum. Er is een blauwe en een rode lijn. Wij namen de blauwe richting Camara de Lobo. De rode lijn leidt naar Monte, een chique villadorp met prachtige tuinen. Monte kun je ook bereiken met een heuse gondel. Wij zagen het te laat, maar het lijkt ons heel gaaf. Mooie uitzichten over de kustlijn van Madeira. Je kunt op de kabelbaan stappen in het centrum van Funchal.

Mercados dos Lavradores

Zoals veel mensen zijn wij gek op markten. Dat wil zeggen, vooral Miranda vindt het leuk. Willem slaat de ‘slagerijen’, zoals hij het noemt, liever over. Dat viel gelukkig bij deze markt in Funchal nogal mee. Veel leuke kleine shops in een historisch gebouw met veel sfeer. In het midden gezellige terrasjes waar je lekker kunt ‘mensen kijken’. En de hippe juice bar Jolie maakte het helemaal af.

Botanic Garden

Voor slechts 1 euro mag je naar binnen. Een prachtige en met zorg aangelegde tuin waarbij de doorkijkjes naar de oceaan adembenemend zijn. Voor ons een complete verrassing terwijl we eigenlijk al weer onderweg waren naar het schip. Een ingang verder mag je gratis naar binnen in het openbare park, wat ook prachtig is, maar sla deze tuin niet over! Te vinden tegenover de haven in het centrum van Funchal.

Parken en pleintjes

Je hoeft alleen maar rond te wandelen en je vermaakt je al in Funchal. De geuren van bloemen komen je tegemoet terwijl je door kleine straatjes en pleinen en parken loopt. Ook al zijn de bloemen aangeplant, toch geeft het de stad een kleurrijk en sfeervol aanzicht. Terrasjes op de pleinen in het park om lekker even te relaxen. Een winkelcentrum om, wanneer je wilt, ook even te shoppen. Wij waren helaas niet in de gelegenheid om meer van het eiland te zien, maar we konden in één dag al zien dat dit een prachtige vakantiebestemming is. Ben je hier langer, dan raden we aan om met een huurauto dit eiland van voetballer Ronaldo te ontdekken.

De volgende blog gaat over … Tenerife

Tot zover onze ervaringen op Madeira. Klik door naar Tenerife!

Eén reactie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s