Tenerife

We maakten een cruise langs Madeira en vier Canarische eilanden. Per eiland vertellen we onze ervaringen. Dit blog gaat over Tenerife, het derde eiland waar we aanmeren.

Eén van de leuke aspecten van cruisen is dat je bijna iedere morgen in een andere plaats wakker wordt. Dat gaat nu even anders, want door een medisch spoedgeval moet het schip op topsnelheid varen. Dat betekent dat wij al de avond voor de geplande Tenerife-dag in de haven aanmeren en een kijkje kunnen nemen in het centrum.

Middenin het centrum van de stad

Sommige havens liggen een eindje uit het centrum waardoor het niet zo gemakkelijk is om snel even naar de winkels of een terrasje te lopen. Op Tenerife is dit anders. Hier lig je met het grote varende flatgebouw gewoon middenin het centrum. We wandelen zo de binnenstad in, die gekenmerkt wordt door twee autovrije promenades, die paralel aan elkaar lopen. Het winkelaanbod verrast ons. Hoewel het misschien niet heel erg pittoresk is, is het toch ook wel handig dat je in ‘gewone’ winkels zoals Zara even wat leuke hemdjes kan kopen. We maken er gebruik van dat de winkels tot 21.00 uur open zijn en genieten die avond verder van het uitgaansleven op het schip. Vooral de Silent Disco is erg vermakelijk! Op het schip kun je elke avond kiezen uit meerdere vormen van entertainment, dus je hoeft je niet te vervelen.

Treintje

De volgende dag kunnen we het shoppen dus overslaan en dat brengt ons tot de vraag: ‘Wat doen we vandaag?’ Lang hoeven we niet na te denken, want we zien al snel een treintje rondrijden. Hij blijkt te rijden door de stad en de omgeving, maar ook naar de botanische tuin Palmetum en het Carnavalsmuseum. Het Carnaval van Santa Cruz is namelijk nogal een dingetje. We besluiten onze benenwagen wat rust te gunnen en de trein te pakken.

Palmetum

De botanische tuin Palmetum is gelegen in het bergachtige kustlandschap. Prachtig aangelegde tuinen, waterpartijen en wandelpaden met schitterende doorkijkjes naar de oceaan. De stilte is hier voelbaar, een mooi contrast met de drukte van de stad. Onderweg zien we moderne gebouwen met een indrukwekkende architectuur, met ruim opgezette pleinen aan zee. Ook oude kerkjes, kleurrijke straten en bruggen over droogstaande rivieren komen voorbij. Al met al een ritje dat zeker de moeite waard is. Vind je een treintje toch wat te oubollig, er gaat ook een bus of taxi naartoe. Ben je meerdere dagen op het eiland, dan raden we een huurauto aan.

Carnaval in Santa Cruz

In februari is het feest in Santa Cruz. Het carnaval doet niet onder voor Rio de Janeiro, compleet met uitbundige kostuums en prachtige jurken. Het Carnavalsmuseum is weliswaar niet groot, maar je staat met open mond te kijken naar de zeer gedetailleerde ontwerpen en versieringen. Wij waren hier uit onszelf niet zo snel naartoe gegaan. Als onderdeel van de ‘package-deal’ waarbij je gebracht en gehaald wordt met het treintje, vinden het toch erg leuk.

Mercado de vestra señora de Africa

Natuurlijk moet er ook weer een markt bezocht worden. Willem laat zich gewillig meetronen naar de Mercado de Africa, die op loopafstand ligt van het Carnavalsmuseum. Het bijzondere van de markten hier is dat ze vaak gelegen zijn in een historisch gebouw. Deze heeft zelfs een kerkje met een toren in het midden. Gewoon even gezellig rondslenteren op deze sfeervolle plek met leuke stalletjes.

Van de markt loop je gemakkelijk weer terug naar het centrum van Santa Cruz, waar het dan hoog tijd is voor een terrasje. Keus genoeg! Daarna toch nog even winkeltje in winkeltje uit, waarna we richting onze kamer op zee lopen.

Het was een mooie zonnige dag. Jammer dat we niet meer van het eiland hebben kunnen zien, want Santa Cruz smaakt beslist naar meer!

Het volgende eiland dat we bezoeken is Fuerteventura. Lees dit blog hier.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s