On Tour in NL

Het is vandaag precies één week geleden dat ik als Marketeer On Tour ben begonnen om mijn werkzame leven te delen via de gelijknamige website en social media kanalen. Het verbaast mij hoeveel mensen mij al hebben weten te bereiken en het kennelijk leuk vinden om mij te volgen. Superleuk dat jullie er allemaal zijn en ik heb er ongelooflijk veel zin in om dit avontuur samen met jullie te beleven!

Misschien vragen jullie je af: ‘Waar blijven nu al die mooie exotische plaatjes van werken onder palmbomen of met de voetjes in de zee?’ Ik beloof jullie, die zullen er zeker komen. Voor de komende maanden moeten jullie het echter doen met updates uit ons eigen kikkerlandje. Ook in NL valt er voor deze marketeer gelukkig voldoende te ‘touren’.

Brabantse dagen zijn lang 🙂

Hoe val je op tussen alle anderen?

Zo was ik deze week in ons mooie Brabant. Na een autorit van ruim 2 uur (je moet er wat voor over hebben…) begeleidde ik daar een brainstormsessie over de positionering en profilering van een grote zorgorganisatie. Het bijzondere van deze organisatie is dat ze landelijk de op één na grootste zijn binnen hun aandachtsgebied (gehandicaptenzorg), maar dat ze in de verschillende regio’s in Nederland veelal kleiner zijn dan de regionale zorgaanbieders. En dus ook minder bekend zijn. Dat is niet wenselijk, want je wilt toch graag dat je door zorgvragers en hun familie, en ook door potentiële nieuwe medewerkers, gezien en gevonden wordt. Het plan dat we gaan maken, moet voor verbetering van deze zichtbaarheid gaan zorgen.

Samen weet je meer

Samen creëren

In drie brainstormsessies analyseren we onze positie, bepalen we waar ons onderscheidend vermogen zit en gaan we concreet aan de slag met het inventariseren van communicatiedoelgroepen, kanalen en middelen. Per sessie werk ik na afloop alle input uit, zodat er uiteindelijk een breed gedragen marketingcommunicatieplan op tafel ligt, compleet met voorbeeldteksten, een contentkalender en actielijst. Echt een stuk waar de medewerkers in de regio mee voorruit kunnen. Een regionaal in te stellen promotieteam gaat er vervolgens in de uitvoering mee aan de slag.

Leerelement toevoegen?

Dit is zomaar een voorbeeldje van mijn werk. Een dergelijk traject zou je ook in één dag kunnen doen, wellicht gecombineerd met wat marketingtheorie. Dan wordt het een soort training, waarbij je dan ook nog een mooie output met elkaar hebt gecreëerd in de vorm van een strategisch marketingplan of een marketingcommunicatieplan. Net waar behoefte aan is binnen het bedrijf.

Denken in mogelijkheden

Tandjung Sari, Sanur, Bali

Hoe dit te combineren is met mijn leefstijl als Digital Nomad? Oh, daar zie ik verschillende mogelijkheden voor. Ik ben namelijk niet altijd ver weg :-). Het is mijn plan om na een paar maanden reizen weer een paar maanden in NL te zijn. Kwestie van plannen dus. En mocht je een inspirerende plek zoeken om de brainstorm te doen? Dan combineer je het toch met een studiereis voor je medewerkers, en zoek je mij op :-).

Liefs, Miranda

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s