Over Miranda

Welkom op mijn website. Graag stel ik mij aan je voor. Mijn naam is Miranda Hogeboom. In opdracht van diverse bedrijven verricht ik allerlei werkzaamheden binnen het vakgebied marketing & communicatie. Nadat ik zo’n 20 jaar marketing- en communicatiewerkzaamheden heb uitgevoerd in loondienst, ben ik sinds 2015 fulltime als zelfstandige aan het werk.

Marketeer On Tour markeert mijn nieuwe levensstijl

Het combineren van reizen en werken is een langgekoesterde droom, die ik nu in vervulling heb laten gaan. Met de oprichting van Marketeer On Tour markeer ik een belangrijke stap in mijn leven. Op inspirerende plekken in de wereld werk ik aan mijn opdrachten voor Nederlandse opdrachtgevers. Ik ben ook regelmatig in Nederland om af te spreken. Verder verlopen de contacten uitstekend via mail, skype en andere visuele tools. Ik ben ervan overtuigd dat mijn levensstijl zorgt voor een flinke extra dosis aan creativiteit en positiviteit.

Je kunt mijn belevenissen volgen

Op deze website kun je al mijn belevenissen volgen. Over mijn werk én over mijn reizen. Vind je het leuk om mij te volgen, dan kan dat door onderaan de pagina je mailadres op te geven. Je ontvangt dan van iedere update een mailtje.

Wat breng ik mee?

Via het menu vind je meer informatie over mijn werkzaamheden, ervaringen en referenties. Ik ben opgeleid aan het NIMA, het Nederlands Instituut voor Marketing. Naast mijn NIMA A, B en C diploma’s ben ik gecertificeerd Senior Marketing Professional en Senior Digital Professional. Hierdoor is actuele kennis op het gebied van (online) marketing gegarandeerd.

Ondanks mijn jarenlange ervaring blijf ik leergierig en op zoek naar nieuwe kennis. Op dit moment volg ik Masterclasses op het gebied van Content Curatie, Customer Insights, Online Marketing en Big Data. Medio 2020 zal ik naar verwachting mijn Master of Arts titel behalen als Master in Marketing Management.

Wat kenmerkt mij?

Ik maak graag de verbinding tussen strategische planning en operationele uitvoering. Samen plannen maken is fantastisch, maar resultaten worden pas zichtbaar door concrete acties. Omdat ik in mijn arbeidsverleden zowel op strategisch, tactisch als operationeel niveau heb gewerkt, ben ik breed inzetbaar en kan ik bruggen bouwen tussen de verschillende niveaus.

Marketing en communicatie zijn universele disciplines. Het kan soms goed zijn om specialistische kennis op dit vlak juist ‘van buiten’ te halen. Een frisse blik, gecombineerd met een pragmatische aanpak en concrete resultaten. Dat is wel zo’n beetje mijn handelsmerk.

Persoonskenmerken: resultaat- en mensgericht, pragmatisch, verbinder, enthousiast, transparant, analytisch, creatief, organisatorisch sterk, denker en doener, komt afspraken na.

Wat deed ik eerder?

Werkzaamheden in vorige functies en opdrachten: leidinggevend management, projectmanagement, beleidsadviseur, marktonderzoek, strategische analyse, conceptontwikkeling, positionering, branding, storytelling, on- en offline marketingcommunicatie, customer journeys, participatietrajecten, contentcreatie, eventorganisatie, marketingcommunicatietrainingen, brainstormsessies en gezamenlijke planvorming, social media beheer.